Lakeuden kutsu


Vuosien aikana olen ollut etuoikeutettu saadessani käydä lukuisia hedelmällisiä keskusteluita eri elämäntilanteissa olevien pohjalaisten kanssa. Olen aina halunnut kuunnella ihmisiä ja kehittää kentän ajatusten pohjalta omaa käsitystäni asioista. Ihmisten ja eri alojen ammattilaisten kuunteleminen onkin ollut minulle aina tärkeää päätöksenteon pohjaksi. Sellaista päättäjää ei ole olemassa, joka olisi joka ikisen erityisalan asiantuntija. Itse arvostankin etenkin pitkän uran eri toimialoilla tehneiden kansalaisten mietteitä kyseistä toimialaa koskeviin asioihin. Kenttää tulee kuunnella, mutta myös päätöksiä tulee pystyä tekemään tarvittaessa nopeasti, liikaa vatuloimatta.

Vaalikentillä kevään aikana olen ilahtunut erityisesti sotepuolen työntekijöiden kanssa käymistäni keskusteluista. Useilta omaishoitajilta ja sairaanhoitajilta saamistani ajatuksista viime aikojen kuumiin sotekeskusteluihin. Nämä ihmiset ovat todellisia ammattilaisia, joita meidän uuden sukupolven päättäjien tulee erityisen herkällä korvalla kuunnella.

Myös matka kokoomuslaisena politiikkaa tehden on ollut pitkä ja antoisa. Tuo matka on kestänyt jo 11 vuotta ja olen saanut matkan varrella työskennellä lukuisten upeiden ihmisten kanssa eri tasolla, paikallistasolla, piiritasolla kuin valtakunnan tasollakin. Eduskuntaan noustessani olen kiinnostunut erityisesti liikenne- ja viestintävaliokunnan tehtävästä. Tämä valiokunta on seudullemme ensiarvoisen tärkeä, sen kautta vaikuttaminen esimerkiksi pohjalaismaakuntien tiestön ja alueen saavutettavuuden parantamiseksi onnistuu tehokkaimmin. Kuoppaista kuusseiskaa Seinäjoelta Kurikkaan viime viikonloppuna ajaessani totesin, että nyt tarvitaan oikeasti tekoja ja toimenpiteitä. Jopa päätiemme alkavat olemaan hengenvaarallisessa kunnossa, sivuteistä puhumattakaan.

Kansanedustajan tärkein ominaisuus on tuntea edustamansa toiminta-alue kattavasti. Ensiarvoisen tärkeää on tunnistaa kenttä ja sen toimijat niin elinkeinoelämän, poliittisten päättäjien kuin järjestöjenkin saralla. Tarvitsemme aitoja sillanrakentajia. Sellaisia jotka eivät luo vastakkainasettelua maakuntiemme välille vaan kykenevät kaikessa toiminnassa ja päätöksenteossa tekemään rakentavia ja kauas kantavia valintoja.

Matkan varrella työskenneltyäni kaikkien kolmen maakuntamme alueella olen saanut hyvän käsityksen niin Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan kuin Keski-Pohjanmaakin ominaispiirteistä. Läpi mennessäni pohjalaiset saavat energisen, avarakatseisen, verkostoituneen ja erittäin kovaan työntekoon tottuneen vahvan kansanedustajan. Tästä alueesta on tullut erityisen rakas. Kun lakeus kutsuu, on aika toimia.

Tommi Mäki, eduskuntavaaliehdokas KOK

Pohjanmaan Kokoomus, hallituksen jäsen Yrittäjä, kaupunginvaltuutettu, Vaasa


Featured Posts
Posts Are Coming Soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2019 Tommi Mäki / Ari Myllyniemi